Agenda

BIG* zondag 17 november 2019 14.00 -16.00 uur

Hoi lieve vriendin,

De herfst heeft de zomer verdrongen, maar de zon laat het niet afweten. Al waait en regent het, hij laat zijn stralen nog steeds door alle wolken zien. Zonder zon, geen leven en zonder regen, zou dat ook onmogelijk zijn.

Ons leven lijkt datzelfde principe te kennen. Soms lijkt de zon volop in alles te stralen en opeens pakken wolken samen en komt er een flinke bui. Daar sta je dan ‘verregend’ en zoekend naar dat straaltje zon om je weer op te warmen. Dat ene telefoontje, appje, die bemoedigende kaart, die glimlach van een volslagen onbekende, lijken je dag dan weer goed te maken. We kunnen liefde overal ontdekken als we daarvoor openstaan.

De BIG groep* wil vrouwen van alle leeftijden en achtergronden uitnodigen om samen te praten en te delen over de zon in ons leven. De zon in mijn leven is God, die zich heeft laten zien door Zijn zoon, Jezus van Nazareth. Jezus was gisteren, is vandaag en tot in eeuwigheid dezelfde en Hij staat dan ook centraal in de BIG groep. Ook als je hem niet kent maar wel voor Hem openstaat, ben je welkom.

Alles wat er over hem is gezegd en wat Hij zelf heeft gedaan en gezegd, is nu nog steeds actueel (zie het Nieuwe Testament).

Mensen komen tot bekering (laten hun oude leven achter zich) en ontvangen een geheel nieuw leven. Dit nieuwe leven start met een innerlijke omwenteling en dit laat zich onvermijdelijk ook aan de buitenkant zien. God is goed en Zijn liefde nodigt ons uit om alles, steeds weer opnieuw, los te laten en te vertrouwen.

De verhalen over hoe Zijn liefde levens [heeft] [aan]geraakt, zijn talrijk en die kan je bijvoorbeeld terugvinden op YouTube waar mensen volkomen kwetsbaar, blij, sterk, gelukkig hun verhaal doen over hoe Hij hun leven heeft veranderd. Er zijn ook genoeg boeken geschreven met verhalen van en over mensen die door Zijn liefde, weer hoop kregen in een uitzichtloze situatie. Dit zijn niet alleen mensen die uitgesproken stumpers waren, het zijn mensen zoals jij en ik. Arm, rijk, gestudeerd of juist niet, alleenstaand of getrouwd, jong of oud.

Als we samen zijn, delen we wat we te delen hebben bij een lekker kopje thee, koffie, sapje en wat lekkers. Je kunt vooraf muziek uitkiezen of een mooie Bijbeltekst die voor jou veel betekent. Misschien heb je wat bijzonders meegemaakt: heeft God je gezegend met een nieuwe baan, ben je genezen van een ziekte, is er iemand in je familie tot geloof gekomen en zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen. Mijn lieve moeder is bijvoorbeeld kort geleden gedoopt waar ik heel blij om ben!

We gaan ook voor elkaar in gebed. Al onze behoeften of nood leggen we bij Hem. Ook is er ruimte voor handoplegging in Jezus’ naam omdat God een levende God is die ook vandaag mensen aanraakt en geneest, geestelijk en lichamelijk.

Wil je komen? Mail, mij dan: info@jezusredt.nl Je kunt altijd een vriendin of familielid meenemen. Tot dan!

Groetjes,  Chandra